zelf makenmaak het zelf!

Kaarten zelf maken

Er zijn vele verschillende mogelijkheden om uw eigen kaarten te maken. Vroeger kocht u vaak uw ansichtkaarten in de winkel en deed er een postzegel op om uw schoonmoeder, vriend of vriendin een fijne verjaardag toe te wensen. Tegenwoordig zijn er echter tal van mogelijkheden om uw eigen kaarten te maken en om uw eigen stempel op de kaart te drukken.

Een van de vele mogelijkheden om uw eigen kaarten te maken is het ontwerpen van een mooie kaart op uw computer. Als het ontwerp helemaal af is kunt u het zelf uitprinten op uw eigen printer op speciaal papier welke wat dikker is. U kunt bij het ontwerp tal van figuren gebruiken of een mooie foto die u zelf heeft gemaakt of heeft gevonden op het internet. Met een persoonlijke tekst erbij en u heeft een kaart op maat.

Als u zelf liever niet gaat printen dan kunt u de kaart ook ontwerpen op een van de verschillende websites die al standaardontwerpen hebben en waar u extra tekst kunt toevoegen. Zij zullen vervolgens ook de kaarten voor u versturen en dat is natuurlijk een stuk makkelijker. U hoeft geen dure inktpatronen aan te schaffen of speciaal papier om de kaarten op te printen.

Wat een echte trend de laatste jaren is, zijn van die creatieve kaarten waarbij meerdere lagen worden aangebracht om diepte in een foto te krijgen. Dat is natuurlijk erg veel werk en ook iets voor de echte liefhebber. Een creatieve persoon kan er al zijn energie in kwijt. Ook het borduren op kaarten gebeurt veel.

Veel creatieve mensen maken graag zeer bijzonder kaarten. Ze maken zelf hun eigen kaarten en bieden deze te koop aan op het internet of tijdens een braderie.

De creatieve geesten kunnen 3d kaarten maken, papieren kaarten, kruissteek geborduurde kaarten, wenskaarten, rouwkaarten of kaarten voor andere gelegenheden. De materialen die men gebruikt om zelf kaarten te maken varieert van hout, stof, papier, plastic en bijvoorbeeld verschillende soorten kralen.

Het maken van uw eigen kaarten gebeurt vaak omdat iemand het mooi vind om dit te doen. Het is niet iets om geld te besparen doordat u de kaarten zelf maakt. Het zelf maken van kaarten is een echte hobby. En zoals zoveel hobby’s kosten deze nu eenmaal geld. En dat geeft niet zolang het u maar even veel plezier oplevend!

Laat uw creatieve geest de vrije loop en maak zelf ook eens een kaart! Het zelf maken van een kaart is een leuke bezigheid. Zeker als u het in een groep doet.